2011. november 24., csütörtök

Sarokba szorítva

Lakik a házunkban egy néni. Kapcsolatunk nagyjából 2 éve kezdődött, amikor házasságkötésünk napján jóApám elfelejtette, hogy előző nap megbeszéltük, hogy hamarabb bejön és mi át tudunk öltözni a hivatalhoz közel eső lakásában. Mivel ő nem érkezett meg, az idő pedig sürgetett, így kénytelenek voltunk az udvaron, a kocsiban szépülni. De nem bántuk, eme váratlan esemény megteremtette az egész napi jókedvünket és messzire űzte szorongásunkat. Fent említett néni pedig kiélvezve a váratlan mozit, és a lakása előtti ajtóból asszisztálta végig az eseményt. Valahol itt kezdődhetett a gyanúja irányunkban: "Ezekkel tuti nem stimmel valami."

Azóta Apu ki, mi pedig beköltöztünk ebbe a lakásba, így a ház és egyben az ő életének is részévé váltunk. Irányunkba nem túl barátságos, ellenben Beát imádja.

Ma összefutottam vele a kapualjban, ahol is eltorlaszolva a bejáratot, helyzetbe hozva magát, támadásba lendült:
- Hogy van?
- Jól, köszönöm.
- És Bea?
- Ő is jól van.
- De nem látom mostanában.
- Pedig jól van. (Valójában eltettem láb alól. Minek nekem a régi, ha lesz új.)
- De mostanában nincs kint az udvaron sose! (Eddig se nagyon volt, meg aztán mínuszok röpködnek kint, de hagyjuk.)
- Akkor is jól van.
Némi töprengés és fürkésző tekintet után:
- Bölcsiben van?
A pattogó, vádló kérdésektől lassan kezdtem úgy érezni magam, mint aki valami nagyon rosszat tett, így kissé elhaló hangon válaszoltam:
- Igen, heti 2x.

Azt már nem tudtam meg, ez hogyan érintette nénit, mert szerencsére megcsörrent a mobilom és én elnézést kérve, dolgomra siettem. Gyanús lehetek neki nagyon, hisz az udvaron öltözök, Jehova tanúkat fogadok a lakásomban (nyugi, nem a lakásban és kb. 2 percig beszélek velük, amíg átadják a legújabb újságukat és megosztanak velem egy igét, nincs szívem elküldeni őket, na), meg egyszer sétából hazaérve, gyerek által felbaszott idegállapotban és vele veszekedve, kissé kapkodva tettem le Beát az ajtónál és ő elesett, amire sírni kezdett és ezt néni pont látta. Hát milyen anya lehetek én? Minden estre jó tudni, hogy valaki szemmel tartja a gyerekem és engem. :-D

3 megjegyzés:

 1. Ha a Jehova tanúi helyett a gyámügyesek kopoktatnak nálad, szívesen lelövöm a nénit.
  Amúgy meg teljesen normális anya vagy. Engem is fel szok b*szni a Virág és hidd el a Bea még olcsón megúszta :D

  VálaszTörlés
 2. Köszi! :-D De ez a bejegyzés nem az én szaranyaságomról szólt, inkább a néni túl nagy orráról, amit mindenben belever. :-D

  VálaszTörlés
 3. Nyugi Sári! Nálunk is van több ilyen néni is :-) Piroska iszonyú hisztit csapott minap alépcsőházban, Dinit beraktam a babakocsiba, de nem kötöttem be, mire ő persze halálugrást hajtott végre. Szomszéd néni meg ott állt és magyarázott Piroskának, hogy egy ilyen szép kislány ne sírjon, amire ő csak mégjobban bömbölt. Persze Dini is üvöltött az esés miatt, én meg ott álltam talpig leizzadva... szóval lesz ez még ígyebb is :-)))

  VálaszTörlés

Mondd a magadét...