2010. május 11., kedd

Nagy utazás


Kellékek:
1 db kiskorú állampolgár (értsd: gyerek)
1 db autó
1 db lehetőleg minél távolabbi uticél

Ezen kívül:
1 csomag tápszer
1 termosz melegvíz
1 doboz gyümölcspüré
1 üveg gyümölcslé
2 cumisüveg
2 kiskanál

Továbbá:
2 cumi
szájtörlő
pelenka
popsitörlő
rengeteg játék (zenélős, csörgős, puha, valamint anyu olvasószemüvege)

+1 GPS
és nem kevés bátorság

Kivitelezés:
1. Várjuk meg, amíg a gyermek reggel felébred.
2. Etessük meg, majd különféle vicces mókákkal próbáljuk ébren tartani és minél jobban lefárasztani az indulásig.
3. Autóba be, gyerekülésben rögzít, kedvenc játék kézbe, anya előre, GPS beizzítva, indulás.
4. Az autópályára érve már halljuk is a hortyogást a hátsó ülésről.
5. M7-es bevezetőszakaszán dugó miatt satufék, gyerek felébred.
6. Fél óra araszolgatás. Margit-híd lezárva, ezért alsórakpart, ismét dugó, Parlament megcsodálása, gyerek szóval tartása.
7. Érkezés a célhoz, 1,5 óra kutatómunka (erről majd később bővebben), majd irány vásárolni.
8. Ekkor derül ki, hogy a budaörsi IKEA-ában nem kapható épp, amit kinéztük. Újratervezés. Irány az Örs vezér tere. Szerencsére az izgalmaktól a gyerek újra bealszik.
9. Örs vezér téren gyors hozott ebéd, ami a jégakunak köszönhetően jéghideg, majd 1 liter, később igencsak megbánt víz. Gyerek etetése, vásárlás, WC vágyakozva nézése, na dehát kire hagyjam a gyereket.... "Kibírom én!" felkiáltás és spuri haza.
10. He-he, péntek délután, Rákóczi út.... TOTÁL beállva. 1,5 óra araszolgatás után ismét a pályán száguldunk, na de időközben kiskorú állampolgárunk is türelmét vesztette, úh ordítva tombol a hátsó ülésen.
11. Megkezdődik a kommunikáció. Rafinált anyuka tudva milyen hatással van rá a zene, üvöltve kezdi énekelni az America c. számot. Gyerek megnyugszik. Anya lejjebb veszi a hangerőt, erre újabb üvöltés a válasz. Anya tovább énekel ordítva, majd dalt vált. A válasz: újabb ordítás. Anya megadja magát, marad az eredeti dal és hangerő.
12. Szerencsére ekkor feltűnik az "IKEA 10 km" tábla, anya megkönnyebbül, betérnek. Ekkor már igencsak kikívánkozik az az 1 liter víz, úh villámgyors mei tai (kötős kenguru - a szerk.) kötözés, majd rohanás a wc-re, kifelé még egy gyors itatás, majd némi ének hatására a gyermek álomba szenderül.
13. Innen már sima az út hazáig.

13+1 Az egész napi stressz, agyalás és koncentrálás miatt este a legkisebb bűntudat nélkül, nyugodtan rogyjunk bele az ágyba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mondd a magadét...